Avrupa Ormancılar Birliği’nden Ziyaret

23 Mayıs 2024 Perşembe 19:56
Avrupa Ormancılar Birliği’nden Ziyaret

-

1965 yılında kurulan Avrupa Ormancılar Birliği, İngilizce adı ile Union of European Foresters (UEF) ormancılık konusunda Avrupa’nın en köklü ve güçlü sivil toplum platformlarından birisidir.

2024 yılı Mayıs ayı itibariyle 22 ülkeden 26 sivil toplum kuruluşunu bünyesinde bulunduran UEF yaklaşık 90 bin kişilik bir grubu temsil etmektedir.


2016 yılında UEF’ye üye olan Orman Mühendisleri Odası, çalışmalara aktif şekilde katkı vermekte ve kimi toplantılara ev sahipliği yapmaktadır.

2017 yılındaki toplantıdan sonra bu kez 19-22 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’da UEF Başkanlık toplantısı yapılmıştır. 

Bu kapsamda;
1. UEF Başkanı Tomasz Markiewicz (Polonya),
2. Başkan Yardımcısı Anna Petrakieva (Bulgaristan),
3. Başkan Yardımcısı Ilpo Puputti (Finlandiya),
4. Başkan Yardımcısı Hans Jacobs (Almanya),
5. Genel Sekreter Thomas Baschny (Avusturya)
6. Sekreter Yardımcısı Mårten Gustafsson (İsveç),
19-22 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara’ya gelmişlerdir.


 
OMO’daki görüşmeleri takiben 20 Mayıs 2024 Pazartesi günü Orman Genel Müdürümüz Bekir Karacabey ziyaret edilmiş ve ardından İnteraktif Toplantı Salonunda kapsamlı bir değerlendirme toplantısı yapılmıştır.

21 Mayıs 2024 Salı sabahı Bakanlık Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğündeki Yangın Hareket Merkezi ziyaret edilmiş, burada ülkemizin vizyonu ve kapasitesi paylaşılmıştır.

Ardından Havacılık Dairesi Başkanlığının Etimesgut’taki “Hava Yönetim Merkezi” tesisleri ziyaret edilmiş ve Daire Başkanı Mahmut Okudan tarafından verilen sunuma katılım sağlanmıştır.

Bunu takiben Behiçbey Orman Fidanlığı ziyaret edilmiş ve Fidanlık Müdürü Aynur Şanlıtürk’ten çalışmalar hakkında bilgi alınmıştır.

Fidanlık ziyareti ile resmi program tamamlanmış, devamında kısa bir şehir turu yapılmıştır.

Misafirlerimiz 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü Ankara’dan ayrılmışlardır.