Milletin Zaferi!

15 Temmuz 2024 Pazartesi 17:40
Milletin Zaferi!

-

Milletin Zaferi!

15 Temmuz 2016'da ülke tarihimizin en kritik ve zor dönemlerinden biri yaşandı. Bu tarihte, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde örgütlenmiş bir grup darbe girişiminde bulundu. Darbe girişimi, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok şehirde büyük çatışmalara ve can kayıplarına yol açtı. Halkın demokrasiye olan bağlılığı ve direnişi sayesinde bu hain girişim başarısızlıkla sonuçlandı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara ve havaalanlarına çağırması üzerine milyonlarca vatandaşımız sokaklara döküldü. Halkın kararlı direnişi, darbeci askerlerin planlarını bozdu ve girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasına sebep oldu.

O gece, 251 vatandaşımız şehit edildi, 2194 kişi ise yaralandı. Bu acı kayıplar, Türk milletinin demokrasiye olan inancını ve bağlılığını daha da pekiştirdi. 15 Temmuz, Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçti. Ancak aynı zamanda halkın birlik ve beraberliğinin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdi ve Türk tarihine bir direniş destanı olarak geçti. 

Darbe girişiminin ardından, devlet içinde FETÖ olarak adlandırılan ve darbenin sorumlusu olan yapıya karşı geniş çaplı operasyonlar başlatıldı. Binlerce kişi tutuklandı, kamu kurumlarında temizlik yapıldı ve örgütle bağlantılı kişi ve kurumlar kapatıldı.

Bu vesileyle, hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Unutmayalım ki, demokrasinin en büyük teminatı, milletin iradesi ve birliğidir.

Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı bu tür yapılanmaların her zaman olduğunu ve olacağını unutmadan Devletimiz ve milletimiz elele yoluna devam edecektir. Her darbe girişimi Türk halkının iradesiyle akim kalacaktır. Unutulmamalıdır, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.